Overlast Rietlanden

Afzetting parcours
Zondag 3 juni 2018 zal de Rietplasloop weer worden gehouden. Dit evenement zal tot overlast lijden. We willen dit tot een minimum beperken maar hebben daarbij uw hulp nodig!
Om de veiligheid van de deelnemers aan de Rietplasloop te garanderen wordt het parcours op de dag van de loop afgezet met dranghekken. Op cruciale punten zijn er ook verkeersregelaars aanwezig die samen met scouts en de organisatie het verkeer indien nodig omleiden.
Bij deze een overzicht van de verkeersituatie / bereikbaarheid van de wijk tijdens de Rietplasloop.

Op vrijdag 1 juni zullen er twee tenten geplaats aan de Veldstukken. De Veldstukken is normaal bereikbaar.

Op de zaterdag 2juni wordt het start/ finish gebied opgebouwd op de veldstukken, tussen de ingang Reigerveld en het Sternenveld. Om 15 uur kunnen deelnemers hun startnummer afhalen dit kan tot veel autoverkeer leiden. Vanaf 17.00 uur worden langs het parcours de dranghekken geplaatst. De doorgangen blijven dan nog allemaal open. De scouting van Erica is de hele nacht in de tent aanwezig.

Op zondag 3 juni zal vanaf 08.00 uur de Veldstukken weg (zuidelijk deel) niet meer bereikbaar zijn voor het Ganzenveld, Sternenveld, Kraaienveld en de Kleine Rietplas afgesloten voor (auto) verkeer.
Vanaf het start/finish gebied verloopt de route via het Sternenveld en het Spechtenveld richting de grote Rietplas. Hier gaan de toegangen om 11.30 uur dicht.

Het Sternenveld, Noordse Stern, Grote Stern en Dwergstern, zal van 11.30 tot en met 17.00 uur worden afgesloten voor al het verkeer. Indien u die dag toch met uw auto weg moet dan kunt u het beste uw auto op zaterdag op het grasveld in het Reigerveld parkeren. De ingang Reigerveld/ Veldstukken blijft open.

De Zwarte Specht, Groene Specht, Grijpskopspecht en Spechtenveld zal van 11.30 tot en met 17.00 uur worden afgesloten voor al het verkeer. Indien u die dag toch met uw auto weg moet dan kunt u het beste uw auto op zaterdag in het Snippenveld plaatsen.

De Bonte Specht, Witrugspecht en Drieteenspecht zal van 11.30 tot en met 17.00 uur worden afgesloten voor al het verkeer.
Indien u die dag toch met uw auto weg moet dan kunt u het beste uw auto op zaterdag op het grasveld in het Reigerveld parkeren. mogelijkheid om op het fietspad (Spechtenveld) achter de huizen van het Snippenveld

De deelnemers vervolgen verder de route over de fietspaden van de Grote Rietplas en komen uiteindelijk via het Lijsterveld de wijk weer in. Ook hier zullen na 11.30 uur de hekken gesloten zijn. Uiteraard proberen we tussen de onderdelen door bewoners van het Lijsterveld de mogelijkheid te geven via het parcours van of naar uw huis te kunnen.
Via de Veldstukkenweg (zuidelijk deel) lopen de deelnemers richting start / finish gebied. De laatste deelnemer zal ongeveer om 17.00 uur finishen. Kort daarop zullen alle straten van de wijk weer op de normale wijze bereikbaar zijn.
Op http://www.rietplasloop.nl/Informatie/Parcours.html vindt u een overzicht van het parcours.

Komt u kijken? U vind de starttijden op onze site (www.rietplasloop.nl)
Op diverse plekken staan er muziekbandjes rond het parcours. Ook dit jaar is er een djembe band aanwezig en wordt er in een oplegger, bij het 4 km punt, muziek gemaakt.
Wij hopen op uw begrip en medewerking om deze dag weer tot een succes te maken.

Mocht u naar aanleiding van bovenstaande nog vragen hebben dan kunt u ons mailen via info@rietplasloop.nl


Wij hopen op uw begrip en medewerking om deze dag weer tot een succes te maken